mochamanda

Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Nästa gång vi duschar hemma…

Av Malin - 1 februari 2009 22:12

… duschar vi i en sunkig duschkabin i tvättstugan.

La ni märke till badrumsritningen i förra inlägget? Glöm den. Vi har redan hunnit ändra oss. Och denna gång är det lite större förändringar än att duschen ska stå till vänster istället för till höger höger om fönstret eller att den ska vara i andra änden av rummet. Denna gång handlar det om att duschen inte alls ska vara i badrummet.

Det är nästan så att jag kan se alla frågetecken som dansar runt er just nu, men ja- vi har tänkt igenom detta noga, i alla fall i tre dagar. Vår tanke är att vi vill ha gott om plats i vårt lilla badrum däruppe. Vi vill ha ett dubbelhandfat, en stor spegel, toalett och lite förvaring och vi vill dessutom kunna vistas fler än en person därinne. Med dusch är detta omöjligt. Utan dusch är detta genomförbart.

Som en del av er vet har vi haft en vision om att en vacker dag göra en relaxavdelning i källaren, med dusch, bad och bastu.  Den dagen denna blir klar kommer vi med högsta sannolikhet duscha där nio gånger av tio och inte i badrummet däruppe. Det skulle resultera i en dusch som bara står och tar plats i det lilla, minimala badrummet.

Där uppe tycker vi det är viktigt att vi har gott om plats för flera personer att borsta tänder, sminka sig med mera och med endast ett handfat känns det omöjligt. Utan dusch kan vi ha ett dubbelhandfat och få gott om plats. Dessutom kommer relaxen ligga i anslutning till tvättstugan vilket är väldigt smidigt när vi via garaget kommer in svettiga och lortiga efter våra träningspass.

En dag så kommer vi bli fler i huset och visst, då kanske det är bra med flera duschar. Men jag växte upp med en dusch och ett badkar på sju personer och det var aldrig några problem, förutom att min storebror, trots mammas förmaningar tog 20 minuter långa duschar i hetvatten.

Men det här är en idé som vi tror starkt på och som är en bra lösning för oss och trots allt är det ju vi som ska bo här i många, många år framöver. Tyck gärna till och säg vad ni tror! Än har vi inte bestämt oss.

Vad har hänt annars i veckan? Målaren har snyggat till taket - spacklat och gipsat där det behövdes. Rörmokaren har dragit lite vattenledningar och Byggare Bob har byggt klart väggen mellan kök och trappa- Jättesnyggt! Bild finns nedan.

Vi brukar gå efter mottot - tänka 80% och jobba 20%. Men ibland blir vi lite ivriga. I tisdags ömsom sparkade ömsom slet vi i sönder duschkabinen som var för stor för att få ut ur badrummet. Visst, det skulle ju ha gått att skruva isär den, men den skulle ju ändå slängas. Tre dagar senare kom vi på den smarta idén att kabinen faktiskt hade kunnat installeras i tvättstugan så länge… Och med tanke på vår nya idé att inte ha någon dusch på övervåningen och med tanke på att relaxen inte direkt kommer att stå färdig i morgon eller nästa vecka så hade det kanske varit en bättre lösning än ingen dusch alls… Så är det någon som har en duschkabin eller ett gammalt badkar som står och dräller så vet ni vart vi bor!

Nu är det dags för film och nachos från vedugnen. Lite av en tradition på söndagkvällar!

Hej på er

P.S rivning av duschkabin www.youtube.se/mochamanda

 
 
Micke

Micke

5 februari 2009 23:19

Helt rätt! Vi har ett badrum i markplan där morgon- & kvällshygienen sköts. När Gumsan var liten badade hon i badkaret som även finns där. När hon slutade med det så har det varit hyfsat oanvänt.
I källaren har vi dusch + bastu i anslutning till tvättstugan. Mycket riktigt är det där vi alltid duschar. Av med träningskläderna i tvättstugan & hopp in.

Ni tänker helt rätt (eftersom ni tänker som vi) hahahaha...

//soto

http://blogg.passagen.se/bobajojsos

 
Ingen bild

Jensen

6 februari 2009 17:48

låter vettigt me större badrum uppe utan dusch, i alla fall med de omständigheter ni nämner. Och tror nog ni klarar er fint med en dusch, där jag växte upp hade vi visserligen två duschar o ett badkar. men en av discharna användes inte till nå annat än att tvätta hunden. badkaret användes väldigt sporadiskt, medans duschen i källaren användes nästan alltid. så ni klarar er nog fint med en, att den sen ligger i källaren o med ingång nära, är ju bara ett plus. så slipper man göra som jag, när man kommer hem lortig efter ett cykelpass, stå ute på gården o ta av sig det mesta :D


kul att se att bloggen uppdateras oftare med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 5 december 2017 12:44

  I Skutbergets milspår i becksvart mörker trevade vi fram tillsammans. Hand i hand. Och från och med då var det du och jag. Tio år senare händer det fortfarande att vi famlar i blindo, men vi gör det alltid tillsammans.   Tre månader efter vå...

Av Malin - 18 oktober 2017 22:02

Efter att ha gått in på min blogg här efter några månaders dvala inser jag att ni måste sitta där ute alldeles pirriga och fulla av förväntan över hur det egentligen gick med vår gräsmatta!? Jag ska inte låta er vänta längre.   Grä...

Av Malin - 18 oktober 2017 21:08

För dryga veckan sen fyllde Isac sju år. Det är svårt att inte dra till med klyschan om hur fort tiden går! SJU år!Han är tydligen stor nu och använder sig av uttryck som typ, liksom, asbra och coolt. Men den mjuka, omtänksamma killen finns kvar där ...

Av Malin - 19 juli 2017 23:59

    Idag har vi haft en lycklig tjej som strålat ikapp med solen. Hon var så glad över att det var hennes födelsedag. Vi har firat med sång, frukost på sängen, strandhäng och glasstårta.   Molly är vår lilla pratkvarn. Hon är väldigt ve...

Av Malin - 23 maj 2017 23:00

Det går framåt i trädgården och trädäck och gräsmatta känns inte alltför långt borta. Om jag får drömma lite, vilket jag gärna gör, så har vi både trädäck och gräsmatta inom två veckor. Men så vet jag också att saker sällan går som planerat. Som vi l...

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards