mochamanda

Alla inlägg under september 2010

Av Malin - 9 september 2010 21:20

Efter lite turer fram och tillbaka kan jag ändå konstatera att det har varit en bra dag. I förmiddags var jag hos mormor i ett försök att lära mig laga hennes underbart goda kyckling i gräddsås. Jag är nu ett steg närmre och har fyllt upp frysen med några matlådor. Mums!


Idag har vi haft en snickare på plats. Tanken var att de skulle ha varit två, men den andra fick förhinder. Även om han som var här hann långt så ligger vi lite efter vilket gör att elektriken som skulle ha kommit i morgon får komma på tisdag istället då snickaren måste göra klart lite mer på måndag. Men det är härligt att se rummet som börjar ta form!



Vy från bastun


Väggen med toa, handfat och badkar


Bastuväggar är uppreglade     


Det mesta är under kontroll här i relaxen, det som har varit lite problem är en kvadratmeter klinker... På golvet i tvättstuga och relax ska vi ha 30x60plattor förutom i duschen där vi ska ha 10x10plattor för fallets skull. Dessa 10x10plattor som hör till den här serien finns dock inte att finna någonstans. Det finns ingen som har dem på lager och fabriken tillverkar inte dessa plattor just nu. Som lösningen ser ut just nu så kommer vi i stället lägga mosaik 3x7plattor som finns i samma serie. Dessa plattor har vi ändå tänkt ha på delar av duschväggen. Dock så är dessa mindre plattor betydligt dyrare än 10x10, men det är trots allt bara en kvadratmeter så det kan vi nog leva med. Dessutom blir det snyggare! :)

  


Så här är det tänkt att vår relax ska se ut inom en snar framtid. Måste få skryta lite och berätta att det är jag som har ritat och kämpat i room328, ett inredningsprogram. Ovanför badkarets ena kortsida är det tre "grottor" infällda som kommer att belysas.


Bastu och dusch. Istället för de 10x10plattor som är på bilden så lutar det år att det blir 3x7plattor på duschgolvet, alltså samma plattor som är på delar av duschväggen.


Även om vi kanske inte är klara exakt den dag som Knodden bestämmer sig för att titta ut så kommer det inte att vara så långt borta i alla fall. Det känns skönt!

  

Av Malin - 8 september 2010 20:31

Har slängt ut dåligt med bilder på hur det egentligen ser ut i källaren så här kommer en bild tagen i kväll och förhoppningsvis kommer det i morgon en bild på hur det ser ut efter att två snickare har varit där under dagen.



Bakom den här bilden ligger mycket hårt arbete. Bort med föregående platta, gräva bort lera, i med makadam, nya avlopp, isolering, nya vattenledningar, golvvärme, gjutning och lite elrör dragna i väggarna. Mycket av det här har vi gjort själva och det ska bli härligt nu när hantverkarna börjar ta över och bygget tar fart!   

Av Malin - 7 september 2010 20:13

I dag var vi hos barnmorskan och allt var bara bra med Knodden som har fixerat sig! :)


Just nu sitter jag och kikar på innerdörrar som det är mer än hög tid att beställa. Vi trodde nog att vi visste vad vi skulle ha, men som vanligt finns det en hel del att välja bland. Vi är nöjda med de vi har på övervåningen och mycket lutar åt att det blir samma där nere. Dock funderar vi på att ha fönster/helglas i frostat glas eller liknande mellan tvättstuga och relax för att släppa igenom ljus.


I dag har plattsättaren varit här och putsat igen diverse gamla ventilationshål med mera. I morgon kommer elektrikern och pillar lite och på torsdag kommer två snickare. Varit dåligt med bilder på sistone, men även om det har hänt en del så är det liksom inte så mycket som syns... Men när snickarna har varit här på torsdag så borde det vara lite mer påtaglig skillnad.

Av Malin - 6 september 2010 14:24

Så var det bara en månad kvar. En månad av nio. När jag ser det ur det perspektivet så känns en månad ganska länge. Men när jag räknar veckor och inser att det är drygt fyra veckor så känns det som ingen tid alls. Vi ska snart bli föräldrar och det börjar snart bli dags att packa BB-väskan.


Igår tog vi hem barnvagnen som vi får låna av min storasyster. Kändes lite märkligt att knalla hem med en barnvagn och ännu märkligare att vi snart ska fylla upp den med vår lille knodd.


För två veckor sedan besökte vi förlossningsavdelningen där de gav oss diverse information och visade lite bilder. I morgon ska vi till barnmorskan och utöver de vanliga rutinerna där så ska vi även skriva förlossningsplanen- Hur vi önskar vår förlossning. 


Förlossningen återkommer rätt så ofta i mina tankar, kanske inte så konstigt. Jag känner mig ganska lugn, men det är klart att det är blandade känslor. Det här låter kanske lite konstigt, men inte så oväntat för en del av er. Jag ser förlossningen lite som ett grispass, ett ritkigt, riktigt hårt träningspass. Man har ångest innan för man vet att man måste ge allt och ta ut sig, men det är hur skönt som helst efteråt. Jag antar i och för sig att det kommer ta lite längre tid än ett träningspass, kanske mer som en multisporttävling och det har vi ju båda erfarenthet av. Och utan multisporten hade inte knodden funnits! :)


På onsdag har dett gått 36veckor! Vart tar veckorna vägen egentligen? Det som känns skönt är ändå att när än knodden bestämmer sig för att titta ut, om det så är i dag eller om sex veckor så kommer han med största sannolikhet vara en välmående och fullt utvecklad liten bebis.


Kom ut snart Knodden. Vi vill träffa dig!


Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards