mochamanda

Direktlänk till inlägg 29 december 2010

Är ni redo?

Av Malin - 29 december 2010 14:09

För äntligen kommer det bilder på var Relax! :D


Börjar dock bakifrån!

Så här såg det ut strax innan vi flyttade in och rummet gick då mer under benämningen "snickarboa". Det mesta virket följde med huset och forslades såsmåningom succesivt till tippen då tillslut även Andreas insåg att de övergivna, enstaka listerna aldrig skulle komma upp på våra väggar och alla övriga "kan-ju-vara-bra-att-ha-saker" faktiskt inte var till särskilt stor nytta och mest tog plats.


När snickarboa slutligen var tömd utnyttjades rummet flitigt som förråd... Men så kom det en dag i oktober 2009 när vi tyckte att det var dags att röja...

  

För det här rummet skulle ju bli ett badrum snart(!?)  


Intill före detta snickarboa låg fjärrvärmerummet. In hit gick man från garaget. 


I maj 2010, alltså 7 månader efter att vi tömt snickarboa/förrådet (och givetvis fyllt upp det med massa skräp på nytt), så var det dags för dagen D. Väggen mellan snickarboa och fjärrvärmerummet revs och vips...


... så hade relaxrummet bildats! Men än var det lång väg att gå.


Den gamla plattan bilades bort. Tung klibbig lera grävdes ur för att få så mycket takhöjd som möjligt.


Nya avloppsrör liksom vattenledningar lades på plats. Makadam (småsten) skottades in. Betydligt mer än vad som ses på bilden här.


Det isolerades flitigt och noggrant.


Golvvärmeslingor drogs och det armerades för att sedan i juli äntligen...  


...få gjuta!         


Efter att ha njutit lite av sommaren och låtit betongen härda drog renoveringen igång igen. I september började väggarna reglas upp.


El drogs i väggarna och sedan kom gipsskivor och tätskikt där det behövdes på plats. Klinker på golvet lades men sen hände något inte helt oväntat, men desto mer efterlängtat!


Vår lilla familj gick från två till tre då underbara Isac föddes 9 oktober och renoveringen tog en liten paus medan vi njöt av den första tiden med Isac. När vi sedan fick lite fart på oss själva och våra hantverkare så dröjde det inte länge innan relaxen tog form på allvar och nu är vi alltså redo att visa upp resultatet! Det finns lite småpyssel kvar att göra och bastun ska snickras upp invändigt, men annars så är det så gott som klart och vi är såå Nöjda!


Det här är bilden jag ritade upp i ett dataprogram...


...och helt olikt är väl inte resultatet?


I taket ovanför badkaret syns vår stjärnhimmel. Till höger om badkaret syns bastudörren. Invändigt finns som sagt en del kvar att göra.


Bastudörr, dusch, relaxhörna och dörren av frostat glas. Den inbyggda högtalaren kan ni också se. Stolarna är inlånade för att känna efter vad vi vill ha där. På den här bilden ser ni också ltie av det småpyssel som finns kvar att göra. Garderobsdörr till fjärrvärmeskåpet, lite el och dörrhandtag bland annat.


Vår härliga dusch och inbyggd hylla för tvål- och schampooflaskor.


  

Toaletten och lite dekoration från ikea.


Som sagt. Vi är supernöjda och njuter för fulla muggar av att duscha och blicka ut i relaxen och att bada i badkaret under stjärnhimmeln är Isacs favorit!

 
 
soto

soto

29 december 2010 15:28

Men det är ju så läckert att man bara dööööör!!! Superbra jobbat!! & så kul att få se alla bilderna i tur & ordning :-)

Grymt imponerande!! Ni har verkligen fått ett helt fantastiskt hus :-))

kram sotolainen

http://blogg.passagen.se/bobajojsos

 
Ingen bild

Kronbergskan

29 december 2010 15:54

Det är så jäkla snyggt! Jag är grymt imponerad... Kram!

 
Ingen bild

Elin

29 december 2010 16:20

Jisses, det kallar jag skillnad det. Supersnyggt blev det!!! E grymt avis =)
Duktiga ni e!

 
Madde

Madde

29 december 2010 17:22

Åh vad avundsjuk jag blir!!! Det är verkligen hur fint som helst Malin!!! Vad duktiga ni varit, förstår att ni njuter =)
Kram

http://maddebjork.blogg.se

 
Ingen bild

michelle

29 december 2010 18:00

poolparty?? :)

 
Ingen bild

Ulle

29 december 2010 20:15

Suuuper snyggt!
Nu måste jag snart komma förbi och kolla live! Minns när jag och Helen tittade in första gången hos er... Shit, vad ni är bra!
Och jag som börjar tycka det är tråkigt med enkla saker som målning och tapetsering... Jag hade antagligen gett upp och aldrig fått det så där fint som ni har det!
Ni är mina idoler!

 
Ingen bild

mikaela

29 december 2010 20:36

Snyggt! Avis;)

 
Maja

Maja

29 december 2010 23:09

Det vart hur läckert som helst! Jag är lite avundsjuk här.

http://majakarin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 5 december 2017 12:44

  I Skutbergets milspår i becksvart mörker trevade vi fram tillsammans. Hand i hand. Och från och med då var det du och jag. Tio år senare händer det fortfarande att vi famlar i blindo, men vi gör det alltid tillsammans.   Tre månader efter vå...

Av Malin - 18 oktober 2017 22:02

Efter att ha gått in på min blogg här efter några månaders dvala inser jag att ni måste sitta där ute alldeles pirriga och fulla av förväntan över hur det egentligen gick med vår gräsmatta!? Jag ska inte låta er vänta längre.   Grä...

Av Malin - 18 oktober 2017 21:08

För dryga veckan sen fyllde Isac sju år. Det är svårt att inte dra till med klyschan om hur fort tiden går! SJU år!Han är tydligen stor nu och använder sig av uttryck som typ, liksom, asbra och coolt. Men den mjuka, omtänksamma killen finns kvar där ...

Av Malin - 19 juli 2017 23:59

    Idag har vi haft en lycklig tjej som strålat ikapp med solen. Hon var så glad över att det var hennes födelsedag. Vi har firat med sång, frukost på sängen, strandhäng och glasstårta.   Molly är vår lilla pratkvarn. Hon är väldigt ve...

Av Malin - 23 maj 2017 23:00

Det går framåt i trädgården och trädäck och gräsmatta känns inte alltför långt borta. Om jag får drömma lite, vilket jag gärna gör, så har vi både trädäck och gräsmatta inom två veckor. Men så vet jag också att saker sällan går som planerat. Som vi l...

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards