mochamanda

Alla inlägg under december 2010

Av Malin - 19 december 2010 21:41

Nu sussar lilleman sött i sin säng och jag borde fortsätta med städningen som Andreas kämpat med under helgen. Ska bara göra ett kort inlägg först och berätta vad jag gjorde igår!


Efter att ha glidit en träning, tränat på riktigt en träning och spelat en lättare träningsmatch så var det tydligen dags för match, mot AIK. Blev kanske en lite tidigare comeback än väntat (10 veckor efter Isacs ankomst), men det är inte alltid det blir som man har tänkt! Spelade på mittfältet i första halvleken och forward i andra. Lite nya positioner med tanke på att jag de senaste åren spelat ytterhalv (defensiv yttermittfältare för de som inte är insatta i bandy.) Men det var kul och det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott. Vi förlorade med 7-1 vilket ändå är hyfsade siffror i dagsläget. Efter 0-5 i första halvleken stod vi upp bättre och spelade tightare i andra och siffrorna där blev 1-2.


Träningsvärk idag? Typ i varenda muskel på kroppen, särskilt överkroppen skumt nog! :)


Bild från en match mot Kareby för ett par år sen och nej, det är inte jag som flyger på henne. Det är hon som ger mig en höfttackling. Såsom jag vill minnas det i alla fall! ;)  

Av Malin - 17 december 2010 22:51

Idag har jag och Isac varit på stan för att shoppa julklappar och som vanligt funderar jag på varför jag alltid ska vänta till sista veckan innan jag får tummen ur... Men i år är det bara småttingarna som får klappar. Isac och hans kusiner.


Vi vuxna kör julklappsleken. Alla köper två julklappar á 100kr. Paketen läggs i en hög och därefter slås två tärningar. När man slår lika får man ta ett paket. När alla paket är utdelade börjar leken. Under en bestämd tid går tärningarna runt mellan spelarna och vid lika slag så får man sno ett paket från någon annan. Detta kan alltså sluta med att någon kanske har fyra paket medan någon annan bara har ett.  Det finns lite olika varianter. Antingen kan man öppna paketen innan tiden startar så att man ser vad man slåss om eller så får paketen förbli oöppnade och man får gå på utseendet! Det går också att ha som regel att man inte får ta paket från en som bara har ett paket. Leken är hur som helst hysteriskt roligt och det blir en vild kamp om paketen och tärningarna nästan slits ur händerna på varandra för att hinna slå igen och igen och igen.


Nu ska jag hoppa i säng.

Trevlig helg allesammans!

Av Malin - 16 december 2010 15:17

Idag är jag inte stolt över mig själv. Inte ett dugg! Efter ett besök på Barnens hus lyckades jag låsa in Isac OCH bilnyckeln i bilen medan jag själv blev kvar utanför. Ringde i panik och med gråten i halsen till Andreas som fick slänga sig in i jobb-bilen och åka hem och hämta den andra nyckeln till bilen. Lyckligtvis sov Isac under de tjugo minutrarna som han var inlåst, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Får tårar i ögonen bara jag skriver om det. Bläh!


Och hur lyckades jag med detta? Hade bilnyckeln i handen efter att ha låst upp bilen och lyfte in Isac. Där nånstans måste jag ha kommit åt låsknappen. Jag la ner nyckeln bredvid Isac medan jag knäppte fast honom och stängde sedan dörren. Pang. Låst. Den här gången hjälpte inte ens Mors lilla Olle för att lugna mig... Om jag har lärt mig en läxa? Ja... Tur att Isac slapp lida av den i alla fall... 

Av Malin - 15 december 2010 22:26

Igår spelade jag, hör och häpna, bandymatch! Jajjemen. Blev värvad till veteranlaget för att ge VAIK:arna lite motstånd. Det var som tur var inte fullstor plan och inte full matchtid. Hade det varit det så hade det inte varit mycket kvar av mig! Efter en minst sagt trevande första halvlek så tyckte jag att jag kom igång hyfsat i andra halvleken. Det är härligt att vara på is igen, men gårdagens -15 kändes i tossingarna kan jag lova. Det är inte mycket som är värre än tår som tinar. Hua!


Imorgon ska jag och Isac göra premiär på mamma-barn-gympan på KMTI. Heja mamma!! Det är skönt att komma igång och träna igen och få jobba med kroppen och få bli lite trött, fysiskt.


Ser ut att kunna bli en snöig helg. Mysigt! Ja, jag menar det. Jag älskar vintern om det nu inte har framgått tidigare. I alla fall när vintern får vara vit. Hellre -10 än runt nollan, regn, blåst och snöblask! Det går inte en dag utan att jag spontant utbister hur vackert det är ute. Enligt långtidsprognoserna ska det kalla vädret hålla i sig till jul med undantag för någon plusgrad i morgon. Men jag får nog råda er till att hålla er inomhus på onsdag om prognosen stämmer. -19 grader är budet just nu. Det är lite väl kallt även för mitt tycke.


Natti natti

Av Malin - 15 december 2010 18:00

Ibland kanske jag tar mig vatten över huvudet, är lite väl spontan och inte tänker igenom allt så noga, men min inställning är att saker och ting löser sig. Man måste inte alltid veta och planera allt. Och det brukar faktiskt lösa sig. Eller så har jag bara haft tur hittills! :)


I går lyckades jag få tag på en klipptid, vilket jag knappt trodde var möjligt innan jul, så den tog jag. Jag tänkte att om Isac får långtråkigt så har ju både pappa Andreas och moster Anna inte ens hundra meter från sina jobb till frisörsalongen om Isac behöver ha lite underhållning. Dock var Andreas i Örebro och Anna fick jag inte tag på, så det var med lite oro som jag klev in för att tillbringa två timmar hos frissan, särskilt då Isac inte var på sitt allra bästa humör. Det blev inte bättre av att Isac började gnälla så fort jag satt mig i stolen. Hur ska detta sluta tänkte jag. Får väl amma medan färgen verkar eller nåt. Men efter att ha stoppat tillbaka nappen några gånger och vaggat bilstolen med foten ett antal minuter så slocknade han tillslut och sov sedan som en stock under hela besöket och en timme till därefter. Nemas problemas. Det löste sig! Eller så hade jag bara tur! :)


För övrigt har jag märkt att "Mors lilla Olle" har blivit min låt för att lugna ner, nej inte Isac, utan mig själv. Eller rättare sagt, jag tror att jag lugnar ner Isac men i själva verket är den till för att lugna ner mig själv ner vi båda är stressade. Som till exempel i bilen på väg hem från affären när Isac blir sådär panikhungrig som bara bebisar kan bli. I hopp om att försöka trösta och lugna honom sjunger jag desperat Mors lilla Olle. Inte för att han blir mindre hungrig av det och knappast slutar han skrika, men det lugnar mig såpass mycket att jag inte kör rally hem. Det roligaste är dock att jag numera även nynnar Mors lilla Olle tyst i huvudet när jag blir stressad. Till exempel när frisören skulle skölja håret och jag lämnade Isac för några minuter och tyckte att han började blinka med ögonen för att vakna precis när jag gick. Då ville att jag tiden skulle gå lite snabbare. Men när min frisör, från sin utsiktsplats, berättade att Isac sov förnöjt så slappnade jag av igen och Mors lilla Olle kunde vandra ut ur mitt huvud och in i skogen. 

Av Malin - 14 december 2010 00:04

Klockan är på tok för mycket och jag har varit jättetrött flera gånger, men har nog kommit in i andra andningen. Har precis duschat i vår underbara relax och blickat ut över ett badrum som bara blir snyggare och snyggare för varje dag. Vi är sååå nöjda! I dag har jag varit på ikea och shoppat lite dekoration. Det har jag längtat efter i flera månader och det blev verligen pricken över i:et! Några detaljer till och det blir perfekt. Dock ser fönstrerna fullständigt förskräckliga ut nu när allt är nytt, men det får vi ta till våren. Ska få trappsteget till badkaret på plats och fixa det allra sista med stjärnhimmeln innan jag bjuder er på en bild! :)


Nej nu ska jag hoppa i säng. Isac sover sedan två och en halv timme tillbaka och jag har under den tiden röjt i kök och vardagsrum. Det är inte KLOKT hur mycket grejer som kan hopa sig på så kort tid!


Nu håller jag tummarna för en god natts sömn. Igår vaknade Isac efter en timme och skrek och sen var det ett antal matningar under resten av natten. Dock så sov han bra tidig morgon och vi vaknade först klockan 10!


Nattinatti

Av Malin - 12 december 2010 20:21

Idag är det en trött mamma som bloggar. Två nätter i rad har varit lite kämpiga med en hungrig Isac var och varannan timme. Men jag hoppas på bättring i natt. Han har precis totaldäckat, så som bara bebisar kan. Han somnade nere i relaxen på skötbädden efter badet medan mamma och pappa stod och diskuterade höjd på spegelskåpet som förhoppningsvis ska monteras under kvällen. Antog att han skulle vakna när jag lyfte upp honom till sängen och att jag där skulle få sjunga vaggvisor, berätta sagor och styrka honom över huvudet i minst en trekvart och ge honom mat minst en gång. Men icke. Jag la ner honom i sängen drog över täcket och inte en min rörde han. När vi badade honom i stora badkaret i torsdags så sov han sedan hela 8(!) timmar i sträck. Blir det likadant i natt så tror jag minsann vi får tappa upp stora badet varje kväll! ;)


     

Nybadad goding


Nu när han ändå sover och jag har händerna fria så ska jag passa på att fortsätta med lite julpyssel. Jag vet att man ska passa på att sova när bebisen sover, men det är skönt ibland att få lite egen, sammanhängande tid. 

Av Malin - 9 december 2010 23:58

Så har jag varit igång och bakat igen. Denna gången stod chokladtryfflar på menyn. Chokladtryfflar med hallonsmak. Smaskigt värre! 



 


Någon som vet om man kan frysa in tryffel? Annars måste jag nog få hjälp med att äta upp dem under helgen! :)

 

Här kommer receptet.


Innehåll:


125 g mörk choklad, 70 % kakao

125 g mjölkchoklad

75 g hallon eller något annat bär 

0,5 dl grädde

50 g smör

50 g socker

Kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i


Gör så här

1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer.

2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.

3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält.

4. Häll upp i en plastform och kyl.

5. Forma små tryfflar med en sked och händerna och rulla dem i kakao eller rostad kokos.

 

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards