mochamanda

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin - 29 maj 2011 10:45

Isac sover, Andreas är ute i skogen och fräser runt på cykeln och svärföräldrar har påbörjat sin långa resa hem till Lycksele efter att ha varit runt hos alla söner med familj. De har lyckats sprida ut sig bra över Sverige. En son utanför Uppsala, en utanför Falkenberg och Andreas här i Karlstad. Det finns alltid någon att hälsa på, vart man än åker! :)


Och nog märker jag vart Andreas har fått sitt idog från. Han är sin far upp i dagen. Trots att han inte själv vill erkänna det. Det har blivit mycket gjort här hemma. Sopskåpet är fullt från botten till toppen med massa ved. Maskrosorna har nästintill utraderats ur gräsmattan, äppelträdet som inte överlevde flytten förra våren är kapat, en läcka i entrétaket upptäcktes och lagades, lingonsylt är kokad. Ja, det händer grejer när svärföräldrarna är på besök!


Nej, det här trädet överlevde inte flytten... Vi får börja om med ett nytt äppelträd.


Nu är Andreas tillbaka efter nästan tre timmar på cykeln och han lär därför vara nöjd resten av dagen. Klockan är bara elva och vi har hela dagen kvar och inget planerat. Det är så skönt med sånna dagar ibland! Kanske vi åker iväg på lite babysim snart när Andreas för en gångs skull kan vara med!  

Av Malin - 29 maj 2011 10:27

Tårtbuffén. Min kokos- och limetårta med täcke av vit choklad och min Choklad-, hallon- och passionsfruktsmoussetårta och Annas Rabarbertårta med fläderkräm och färska jordgubbar! Saknas på bilden gör Annas Cheesecake med passionsfrukt och rårörda hallon. Behöver jag säga att gästerna i princip rullade hem!?  


Min favorittårta var moussetårtan. Botten var ganska lik kladdkaka till receptet. Sedan kommer ett mousselager med mörk choklad. Enligt receptet skulle det sedan vara ett lager med mjölkchokladmousse. Det bytte jag ut mot hallonmousse. Sedan kommer passionsfruktsmoussen och passionsfruktsgele. Den var riktigt god, men som väntat mäktig.

 

Fyller man år så gör man och då kan ett dopp i poolen med kläderna på vara en av presenterna. :)

 

En av de skyldiga försöker ta sig förbi sjöodjuret.

 

Nöjd dotter och nöjda svärsöner. Mission completed. 

 

Glad vovve som snällt stått och väntat  vid tomtgränsen, trots öppen grind.

 

Mor och son.   

 

             

Av Malin - 28 maj 2011 14:23

Jag skrev nyligen att Andreas kan vara fruktansvärt omständig. Men jag får nog erkänna att jag också kan vara det. Och det är när det kommer till presenter. Jag kan gå timme efter timme in och ut ur alla stadens butiker och leta och leta. Om och om igen. Idag var det bara två lite mindre presenter jag skulle ha. Men det tog tid. Och var som tog mest tid var att hitta rätt kort. Jag skulle ha fem kort och där har jag en rejäl beslutsångest. Kortet sätter ju liksom prägel på presenten på något vis. Jag får nog börja scrapbooka så att jag får det som jag vill! 


Jag går alltid ensam när jag ska köpa presenter. För det finns ytterst få personer som har tålamod att gå med mig. (Detta gäller även vid köp av skor.) Det slutar ofta med att mina följeslagare,  som snällt tassat bredvid kommer fram med förslag efter förslag. Den här då? Jamen, den här är väl fin!? Den här blir väl bra? Och jag mest: Njae... And so on. Jag vill ju bara att presenten ska kännas rätt!


Nej, här har jag verkligen inte tid att sitta nu. Det vankas storkalas ikväll och jag vet att min stackars mamma och syster har tusen saker att hinna med innan klockan slår 18 och jag har en hel del själv att göra. Som att garnera mina tårtor och få mig i ordning. Bäst jag sätter fart så vi blir klara!


Önskar er alla en trevlig lördagkväll för det ska vi ha!

Klackarna i taket och på återseende!

Av Malin - 27 maj 2011 15:19

Det är knappt så att jag tror att det är sant. Men nog är det så. Glaspartierna till uterummet är beställda! Snickaren var här i morse och okejade ritningarna och en order ligger nu inne hos Willabgarden. Projektet tog en rejäl vändning här om natten. Från ingenstans dök de brutna hörnen upp och körde över min fyrkantiga illusion. Tänk så det kan gå! Men den här lösningen blir kanonbra.


Vi har valt isolerglas till glaspartierna och ett kanalplasttak på 16mm. Det innebär att vi kommer att kunna njuta av vårt uterum långt in på hösten och tidig vår. Skulle gärna skriva varför och hur vi tänker med val av glas och tak, men det får bli en annan dag. Nu ska vi snart ge oss av till Skutberget för vår numera traditionella joggingtur som avslutas med ett dopp i Vänern



Isac njuter för fulla drag ev besöket. Här myser han med farmor.  


Busa med farmor kan man också göra!  


Av Malin - 26 maj 2011 21:47

Han har fattat grejen. Helt klart. Det tog en dag med lite kämpande, men nu har han insett att han faktiskt själv kan ta sig runt från rygg till mage. Så nu finns det ingen hejd. Det går inte att lägga honom på rygg och tro att man vet vart man har honom. Rätt vad det är så är han på magen och krälar sig fram mot nya äventyr. Fort går det och förutom armarna använder han nu även vänster fot för att få lite extra fart.


Annars är han lite extra uppassad just nu då han har farmor och farfar på besök. Fast idag har de mestadels fått slita uti vår vildvuxna trädgård och desarmerat trädgården från inte mindre än två stora sopsäckar med maskrosor. Bra jobbat! Massor av ved har dessutom klyvts och lagts in prydligt i vår vedbod, före detta soprum. Perfekt förvaringsutrymme för veden.


Kan inte tro att det är fredag i morgon. Men det är det tydligen. Jösses så fort den sista veckan har gått!


Nu blir det dusch och sen säng för den sena natten igår har satt sina spår!


Natti natti

Av Malin - 26 maj 2011 10:31

...är när Andreas har rätt. Som tur är så händer det inte så ofta. Men någon gång i natt, när klockan hade passerat 01.00 så fick jag inse att jag var besegrad. Att jag började kapitulera för hans idé. Att det låg en alltför stor poäng i hans teorier som jag inte kunde bortse från. Som jag egentligen själv insett, men inte velat medge. Och ja, det är fortfarande uterum vi ältar.


Min käre sambo är fruktansvärt omständig, vilket gör mig såå frustrerad emellanåt. Men jag vet att det är bra. Det är så sällan vi ångrar något för att vi inte tänkte igenom det tillräckligt noga. Jag är betydligt mer impulsiv och vill att saker ska ske snabbt. Här och nu. Tålamodet är som jag skrev tidigare inte särskilt stort. Så jag blir alltid tvärförbannad när han utbrister "Men har vi tänkt på det här?", "Hur blir det med det där då?", "Såhär kan vi inte göra" o.s.v och jag inser att det är bara att börja om, hitta nya lösningar, googla, titta, rita. Vilket är min uppgift. Presenterar således fram ett nytt förslag och det får godkänt. Tills han kommer på nästa hake. And so on. Vi kompletterar varandra bra ändå. Och vi har lärt känna varandra under renoveringens gång.


Igår när vi diskuterade om vi skulle ha brutna hörn eller inte så bad Andreas mig att, utan att bli arg, argumentera för varför vi inte skulle ha brutna hörn. Kunde jag göra det så hade jag bra argument. Kunde jag inte det, så hade jag börjat inse att han faktiskt hade rätt. Inte att jag hade fel, men att han hade mera rätt. Jag klarade det inte. Skit också. Jag blir arg när jag inser att jag måste överge min idé och försöker med ilska trycka fram mina argument för att få dem att verka starkare. Men jag blir sönderläst. :)


Men nu är den tuffa biten över. Jag har insett att jag är besegrad och försöker nu istället finslipa Andreas idé. Det börjar bli bra. Riktigt bra. Magkänslan säger oss att vi är på rätt väg. Nu gäller det bara att få med snickaren på vår idé också...


Det var en liten inblick i det omständiga parets vardag.


Beslut ska våndas fram.

Av Malin - 24 maj 2011 16:06

Rätt så imponerande ändå. Tycker ni inte?


I Väse var det, tomt. Ja, jag vet, man kan ju ringa först. Men ibland är det kul att överraska. Fast tydligen inte idag. Och då Isac hade somnat i bilen passade jag istället på att ta en nostalgitripp genom Skattkärr och sedan runt i Alster.


När jag väl stod redo på Ica inser jag att jag glömt mina noggrant nedskrivna handlingslistor... Men får väl stoltsera med att jag prickade 46 av 47 varor på listan ändå genom att noggrannt syna de olika avdelningarna och låta varorna komma till mig. :) Vad det var jag missade? Mascarpone... Svider lite att jag inte fick full pott...


Nu kurrar det duktigt i min mage och jag längtar efter middagen. Vår laxpasta står på menyn. En snabb, enkel och väldigt god rätt. Koka pastan och tärna under tiden kallrökt lax. Häll av pastavattnet och blanda ner laxen och en matlagningsgrädde i pastan. Krydda med citronpeppar och servera med en god sallad. Ät och njut! Som att det kurrar mindre i min mage nu??

Av Malin - 24 maj 2011 10:49

Min kreativitet igår kväll uteblev fullständigt. Den kommer sällan på beställning tyvärr... Har i alla fall bestämt mig vad det blir för tårtor tills på lördag. Då min syster delar intresset för att tillverka söta saker har vi bestämt oss för att göra två var. Så det kommer bli fyra helt olika tårtor. Spännande! Mitt första bidrag blir en Kokos- och limetårta med ett täcke av vit choklad och det andra bidraget blir en Choklad-, hallon- och passionsfruktsmoussetårta. Den första lite lättare och friskare och den andra betydligt tyngre och mäktigare. Syrrans ena bidrag blir en riktigt somrig historia vad jag vet och den andra är en cheesecake vars smak jag inte har lagt på minnet. Men en riktig tårtbuffé lär det bli. Namnam.


Dagen bjuder på ett riktigt blåsigt väder. Tur att vi inte har några utomhusplaner idag. Istället blir det ett besök på Värmlands Slipcenter där jag jobbade en del för några år sedan. En sväng ut till Väse och hämta nattduksbord och sedan storhandla. Efter det gissar jag att klockan börjar närma sig sen eftermiddag och det är dags att laga middag och städa.


De här bilderna väcker minnen kan jag lova.   


Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards