mochamanda

Alla inlägg under september 2011

Av Malin - 12 september 2011 22:45

Idag har det börjat lossna lite i pluggandet. Några poletter ramlade ner helt enkelt. Välbehövligt. Men det är inte en ekvation och så är man färdig. Nej, en uppgift kan ta två A4-sidor. Då håller man tummarna hårt och hoppas att man inte är alltför långt borta från det rätta svaret när man räknar fram de sista siffrorna. Å andra sidan har vi sällan facit, så det är lite grann känslan som får avgöra om det är rätt. Typ.


Håll tungan rätt i mun...  


Har även varit iväg på innebandyträning och det är bara så roligt just nu. Det är så härligt att få längta efter träningarna igen. Den känslan har jag saknat de sista åren med bandyn. Jag älskar egentligen bandy, men det mentala sätter stopp för mig där och har tagit bort glädjen. Och idrott ska vara roligt sägs det ju! :) Så nu är det innebandy för fulla muggar som gäller! (Vad är det för ordspråk egentligen??)


Bums i säng ska jag nu!

Nattinatti


Av Malin - 11 september 2011 20:45

Idag har Karlstad bjudit på ett riktigt höstväder. Lite mysigt ändå. Dagen inleddes med lite pluggande på universitet tillsammans med syster yster. Ett försök att ta igen förlorad tid. Andreas och Isac mötte upp och vi fortsatte till Alsters herrgård för lite höstmarknad. Med oss hem fick vi rökt regnbågslax. Efter tips från säljaren så åt vi fisken med creme fraiche uppblandad med hjortronsylt. Jag som annars inte är stormförtjust i hjortron tyckte det var helt okej. Ganska gott till och med! 


Innan vi åkte hem passade vi på att svänga förbi KRK, min och Annas gamla ridklubb, där sötaste Castella finns. Vår ponny som vi har haft mycket kul med för dryga tio år sedan.


Jag och Castella vintern 97. Många, många år sedan nu.


Min kompis E och Castella på pciknick några stenkast från Alsters herrgård.

 

Det var allt för nu. Ha en trevlig vecka allesammans!

Av Malin - 10 september 2011 20:40

Igår skyndade jag mig hem efter föreläsningen som lyckligtvis klarades av på två timmar istället för fyra! Tack! Och ännu mera lycka då Isac tog en så lång förmiddagslur att jag och Andreas hann montera alla glaspartier! Duktiga och effektiva var vi! Snickaren skruvade trall hela dagen så att när mörkret la sig över Råtorp och Isac lagt sig för kvällen och middagen var dukad så var det två stycken som njöt rejält där ute med lykta och tända ljus. Underbart. Helt underbart!


Vi hann också iväg på babysim. Första besöket efter sommaren. Om Isac njöt? Han var så glad och tyckte det var så kul! Lilla godingen som dessutom blev elva månader gammal igår.


Idag har det blivit en del plugg men också fika med Isacs mormor, moster A och morbror T. I uterummet såklart!


Sommartema på fikat. Egenplockade jordgubbar och blåbär, hallon från trädgården och vinbär från grannens trädgård. Hemmagjord flädersaft från flädern i trädgården. Glassen hade vi dock köpt färdig! ;)  


Jag vet att en del av er är nyfikna och vill se lite fler bilder från uterummet och statusen på övriga bygget. Men min kära kamera är på semester i Island (tillsammans med min pappa) och det blir inga roliga bilder med Andreas kompaktkamera. Så håll till godo mina vänner!


Nu ska jag röja undan i köket för att sedan få mig en dos Mia Skäringer!


Trevlig kväll!

Av Malin - 8 september 2011 23:32

...lyser dessvärre inte över mina skolböcker, men desto mer över uterummet!


Idag har vi varit grymt produktiva! Vi har monterat glaspartierna framtill. Vi har handlat panel, virke och isolering. Vi har således isolerat den del av trädäcket där uterummet står och utöver detta sågat och satt fast de nedre spårprofilerna för de två "glasväggarna" som är kvar. Hmmm, det låter inte lika mycket när jag skriver det, men jag kan lova att vi har slitit.


Flitens lampa, i det här fallet en byggarbetslampa, lyser över mig och uterummet. Att såga i cellplast är en baggis efter att ha dränerat och isolerat huset.  


Det här kanske låter konstigt, men det var faktiskt riktigt kul att få jobba ikväll! Allt som oftast blir det ju som så att det är jag som är inne med Isac och Andreas som jobbar. Nu körde vi sista racet när han lagt sig för kvällen och vi fick hela tre timmar att jobba obehindrat tillsammans. Men klockan närmar sig midnatt och fyra timmars föreläsning väntar i morgon bitti. Hua. Bäst att hoppa i säng för några timmars sömn!


Nattinatti

Av Malin - 6 september 2011 08:09

Det gamla ordspråket stämmer alltför bra. Varför är det så? På fyra dagar har jag haft tre av mina nära och kära inne på akuten. Det känns inte helt okej. Tre stycken är utan tvekan tre för många. En obehagskänsla i hela kroppen. Jag kan inte komma på något värre än när ens anhörhiga är dåliga. Insikten om att liv inte är oändliga skrämmer mig. Tanken på att vi inte lever för alltid, att förr eller senare kommer människor i min närhet inte finnas kvar. Den tanken gör mig så rädd.


Nu mår väl alla efter omständighetena "bra", men två är kvar på sjukhus och för en av dem får framtiden utvisa hur väl kroppen återhämtar sig. Jag hoppas innerligt att den resan blir både kort och enkel! Du förtjänar något bättre! Det gör ni alla tre. Jag tänker på er. Många kramar.


     

Av Malin - 3 september 2011 16:39


   


Något åt det här hållet är tanken att vår uteplats ska se ut. Fast blomlådan i framkant lär nog inte innehålla cylinderformade växter. :)


Hade en mycket trevlig kväll igår med klassgänget och ikväll vankas ytterligare trevligheter då vi är bortbjudna på middag. Så därför ska jag hoppa in i duschen nu efter att ha suttit här vid köksbordet hela dagen och ritat uterum och pluggat. 


Trevlig kväll! 

Av Malin - 2 september 2011 14:07




Ja, så här ser det ut hos oss just nu. Idag grundar vi stommen till uterummet. Precis när B och Andreas var klara och började dra över presenningen så började regnet ösa ner och det ser inte ljusare ut någonstans. Hej skur. Hoppas det är allt regn för helgen. Rent önsketänkande jag vet...


På återseende

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards