mochamanda

Alla inlägg under december 2011

Av Malin - 14 december 2011 21:43

Idag har jag tagit ledigt från allt vad plugg heter. En tur på stan i förmiddags. Lunch hemma och sedan Toys´r´us på eftermiddagen. De flesta av julklapparna är klara. Lite är kvar. Bland annat mina två klappar till julklappsleken! Numera är det bara barnen som får klappar.


Och den här julklappsleken då? Den är till för oss gamlingar och är nog höjdpunkten på julafton. Nästintill. Att se mormor slåss med lillbror om ett visst paket och hur alla kastar sig över paketet med hemgjorda köttbullar. Ja, det är en syn vill jag lova. För er som är nyfikna ska jag lite snabbt förklara hur den går till.


 


Julklappsleken


Det är en lek som går hem hos såväl gamla som unga! Fungerar utmärkt för julfester med jobb, lag och kompisar! Och självklart även på självaste julafton!


Vi brukar köpa två paket var á 100 kr styck. Antalet paket och kostnad går ju att variera precis hur man vill.


  • Alla paket läggs i mitten och del 1 kan starta. En tärning går runt i ringen i tur och ordning. Är man många kan man ha flera tärningar i gång. Vi brukar ha som regel att man ska slå en etta eller en sexa för att få ta ett paket. Andra är lite hårdare och säger att det bara är en sexa som gäller. Att slå lika med två tärningar är också en variant.

  • Den här delen är ganska lugn och sansad. När alla paket är utdelade så är del 1 klar. Vissa kanske har fyra paket och någon stackare har kanske inget. Men än är det inte slut. När man går vidare till del 2 så finns det två alternativ.

  • Antingen väljer man att öppna paketen och se vad det är man slåss om eller så fortsätter man med oöppnade paket och får gå på känsla. Jag har kört båda varianterna och det är hugget som stucket vilket som är roligast.

  • När det är dags för del 2 så behövs någon form av timer. Jag tror vi tog 20 minuter i fjol. Kan låta länge, men tiden flyger iväg! Och det är nu leken börjar. Lyckas man slå rätt siffra (T.ex. etta eller sexa) nu så får man ta ett paket från någon annan! Vi brukar dock vara snälla och ha som regel att man inte får ta från någon som bara har ett paket.

Det är hysteriskt roligt och paketen snos fram och tillbaka. Man kan sitta nöjd med fyra paket med bara halvminuten kvar och ändå sluta med ett...


Önskar er mycket nöje! :)

Av Malin - 11 december 2011 21:25

Det närmar sig slutet av min födelsedag och jag har nyss tagit omtag av tårtan.


 

Improviserade hej vilt. Vanliga ljusa tårtbottnar. Första lagret bestod av en vit choklad- och passionsfruktsmousse och i det andra lagret blandade jag grädde med kesella med hallonsmak. På har jag sedan spritsat en grymt god, men hyfsat mäktig chokladfrosting och dekorerat med hallon. Vart inte så tokigt.

 

Idag blev det favorit i repris från förra helgen då mina syskon återigen fick fira mig, fast på rätt dag! Mysigt att ha dem här! Även om inte alla kunde just idag.

 

TV: Isac visar morbror M hur man drar bort knapplåset på Iphonen. TH: Världens sötaste Isac.

 

Den bästa delen av den här helgen var annars i fredags då jag kom hem och möttes av följande:


 

Min älskade hade satt upp snören kors och tvärs över hela lägenheten med små meddelanden här och var. Dokumenterade jakten med min iphone.

 

 

Såsmånigom kom jag fram till ett paket under granen i uterummet. Där i fanns ett pussel.

 

 

På baksidan av pusslet fanns en skattkarta!

 

 

Med pannlampa, hörselkåpor och stövlar (enligt anvisningar) så gick jag på jakt efter paket. Riktigt snygg!

 

 

När paketen var hittade i grillen, under verandan och i bilen fick jag följa ett nytt snöre tills jag hittade mina killar i relaxen med varmt bad, frukt och choklad. Myyyyys.

 

Tack min käraste! Det var en alldeles underbar överraskning! <3 Älskar dig!


Tack för alla grattis via telefon, sms och facebook!

Jag har haft en toppendag!

Av Malin - 8 december 2011 20:30

Isac somnade som en stock ikväll. Inte konstigt. En kort vila i förmiddags blev det och sen har huset varit fullt med härliga små ett-åringar. Så kul att se de små! Precis som igår blir det lite text och flera bilder! :)


           

Fruktansvärt dålig kvalité på den vänstra bilden. Någon glömde visst sätta på blixten i all iver för att försöka fånga när fyra godingar samlades runt en och samma leksak... Ehhrm... Men tycker det är så härligt att se alla fyra samlade så bilden får hamna här ändå!

Av Malin - 8 december 2011 00:05

Lite vardagslyx så här mitt i veckan. Middag med M, J och lilla L och deras fina vovve. Mysigt värre och två små godingar som härjade järnet tillsammans. Underbart!

   

Julgran på plats i uterummet!

 

Blev så glad tidigare idag när jag kom på att jag kunde plocka fram "juldukningen" igen.


Sötaste tomten som min faster K har gjort. Se mer av hennes underbara verk här.


           

 

  

TV: Fina M och L. Mitten: Isac har pli på N. TH: L och Isac står och hänger och snackar lite.

 

  

     

Busungar!

 

För mer bilder och en inspirerande blogg - kika in hos


Nu borde jag verkligen sova. Ligger återigen minus på sömnkontot efter att Isac vaknade 03.30 natten till igår och inte ville somna om. När klockan närmade sig sex så tog jag tillflykten till källaren och fick mig nästan ett par timmars sömn innan det var dags att kliva upp till skolan.


Imorgon väntar desto mera härj. Då får vi besök av mammor och barn från föräldragruppen! Sex stycken ettåringar i ett och samma hus. Det ska bli spännande och så roligt. Det var jättelänge sedan som vi träffades allihopa. Jag är så nyfiken på vilka personligheter de små bebisarna har blivit.


Natti natti

Av Malin - 5 december 2011 21:50

Heldag i skolan, som vanligt nu för tiden. Spenderar dagarna i en varm, proppfull datasal med så gott som obefintlig ventilation från morgon till eftermiddag. Avbrott endast för lunch. Men det går framåt. Sakta men säkert? Tror jag.


Kvällen har varit lugn. En förkylning hindrar mig från att träna. Istället blev det påfyllning av julgodis. Denna gången i form av chokladkolor. Perfekta! Vi kokade dem alldeles lagom!


En god middag med tända ljus dagen till ära blev det också. Ja, för idag är det fyra år sen jag och min älskade sambo tog den där promenaden. Milen på Skutberget. Det var inte helt lätt att hålla koll på var spåret gick utan belysning och utan snö. Becksvart. En god middag senare var det han och jag. Då och nu och för alltid.


Älskar dig! 

Av Malin - 4 december 2011 22:39

Kan inte förstå att det är måndag igen. Men med tanke på hur fort dagarna går så är det snart fredag igen! Idag har jag haft en tjuvstart av mitt födelsedagsfirande. Det är egentligen en hel vecka kvar. Men mina kära föräldrar åker till Egypten om några dagar och kommer hem först på julafton. Avundsjuk? Inte ett dugg... Inte alls... Knak, som näsan växer!


Fick presenter som kommer komma väl till användning i mitt kök!! Tusen tack!


Lånade ut min kamera till min systerdotter som tog flera fina kort, här kommer två av dem.


Jag och Andreas

 

Tårta á la Enarsson. Där ser du vad missade lillebror. Två rullar choklad och en hel stor neverstoppåse lyckade vi dekorera tårtan med. Men hoppas tentan går bra i morgon!

 

Lite mys från lördagskvällen framför Så mycket bättre. Jag och Andreas bakade lussekatter samma förmiddag. De blev faktsikt riktigt goda. Vi använde kesella vilket gjorde dem extra saftiga.


Nu ska jag se slutet av Beck och läsa på lite om tomatodling. Hur många kg växter och tomater tror ni det finns i ett växthus per kvadratmeter? Ja, det är vad jag undrar ikväll.


Ha en bra vecka!  

Av Malin - 2 december 2011 23:06

Njuter av ett välstädat hem. Vi hade en mäklare hemma för att göra en värdering i morse så det var rejält undanplockat och städat. Massa smågrejer har vi också fixat under veckan. Och absolut nej. Vi har inga som helst tankar på att sälja. Men däremot så skulle vi vilja göra om lånen. Så en värdering efter allt renoverande var på tiden.


Passade på att ta lite kort av hemmet när det för en gångs skull var rent och undanplockat. Skulle vilja få till lite före och efter bilder. Jag har också äntligen fått igång Photoshop här hemma! Men det är en del att lära där inne så jag kommer nog få testa mig fram ett tag! :)


Och för övrigt så är det här mitt första år utan en Chokladkalender!! Håller jag på att bli vuxen? Nja, knappast. Men jag har liksom missat att det blivit december och när jag idag besökte Ica så fanns där inga kalendrar!!! Jag vet att jag är några dagar sen, men inte plockar man väl bort kalendrarna två dagar efter att det har blivit december?


Fast i och för sig. I fjol åkte jag ut till IKEA ett par dagar innan jul för att fylla på med julpynt. Gissa om jag vart förvånad när allt i princip var borta! De kan väl åtminstone vänta tills efter jul innan julgrejerna plockas undan!


Jaja, sånt är livet. Nu ska jag snart sova. Det har idel varit sena kvällar den här veckan och jag ligger minus på sömnkontot trots att Isac, peppar peppar, har sovit bra de sista nätterna.


I morgon vankas hemmamatch mot Tyresö Trollbäcken. 16:00 i Tingvallahallarna.

Välkomna!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards