mochamanda

Alla inlägg under september 2012

Av Malin - 10 september 2012 21:34

Medan mamma fotograferade staket grävde Isac i lannet.


Smakade på sanden gjorde han också. Men det räckte med några sandkorn. Inte som sin mamma som i samma ålder tydligen åt sked efter sked efter sked efter sked...

Jag fick förstås erbjudande om en skopa sand. Men nja...


Ikväll har det rullats köttbullar som serverades med krämig risoniotto. En favorit från Lina´s matkasse. Just risoni (pasta som ser ut som ris) verkar falla Isac i smaken och han åt som bara den av allt på tallriken. Härligt att se!

Av Malin - 10 september 2012 21:19

Idag kom jag äntligen ut och tog lite bilder på uterummet med det "nya" staketet. Kanske inte så nytt längre. Det som är kvar är att kapa stolparna så att de blir lika höga. De ska fortfarande sticka upp ovanför räcket men gärna lika mycket. Höjden varierar just nu. Sedan ska de troligtvis målas vita nästa sommar. Vi är jättenöjda och det blev precis så luftigt och härligt som vi hoppades.





Av Malin - 8 september 2012 20:57

En härlig dag är till ända. Ni vet, en sån där dag när man inte har något inplanerat utan tar dagen som den kommer. För vår del innebar det sängprovning, lunch, lugn och ro, ett besök hos Babyproffsen, trevligt våldgästande hos vänner innan middag med gino som efterrätt.


I nästan två timmar var vi på SOVA och fick riktigt bra hjälp. Lärde oss massor och har hittat en säng som vi båda gillar och som i alla fall någorlunda ligger inom det prisintervall vi tänkt oss. Men vi ska sova på saken, för att vara lite fyndig... Dock kan vi efter de lärdomar vi intagit idag ganska snabbt konstatera att vi båda ligger dåligt i den säng vi har nu. Vi drömmer och längtar redan efter den vi har provat ut!


På Babyproffsen blev det ett efterlängtat inköp av en Tripp Trapp-stol till Isac. Han har ganska tydligt visat under de senaste månaderna att han är trött på sin IKEA-stol och det är emellanåt en kamp att få honom i den. Han börjar alltmer komma i kan-själv-åldern. Ska gå i trappan utan att hålla i handen, klättra upp i bilbarnstolen utan hjälp o.s.v Att själv kunna gå upp och ner från matstolen var helt klart uppskattat.


 

Jag kan själv. Men hur gör man? 


Trevlig kväll till er därute!

Av Malin - 6 september 2012 21:08

Idag när jag skulle laga en av rätterna från Linas matkasse så upptäckte jag att zucchinin som följde med var dålig. Halva delen var alldeles svampig. Men vad gjorde det när jag hade en zucchini som var alldeles redo att skördas i lannet!?



 


Annars har dagen återigen bjudit på ett badhusbesök efterföljt av en sväng på stan. Badet var även denna gång mycket uppskattat av Isac. Men att tro att han skulle somna snabbt efter lunch var rent önsketänkande. En trekvart knallade vi runt på Råtorp med Daisy som sällskap. Sen sov Isac gott i vagnen, Daisy/gammeltanten låg utslagen på golvet och mamman halvsov i soffan framför Vänner. Någon med lite energi över till mig? En timmes badande och sedan presentjakt på stan, mer behövs inte för att jag ska vara helt slut. Hoppas järntabletterna snart gör lite nytta!


Nåväl, kvällen avslutades mycket trevligt med ett kalas för Isacs kusin C som fyllt nio år. Stora tjejen nu!


Nattinatti mina vänner

Av Malin - 5 september 2012 13:30

Det plingade till i min Iphone och jag kunde konstatera att en app meddelade att jag har gått in i vecka 34. What!? Jag är rätt så mycket gravid alltså. Dagen D närmar sig. Snabbt! När hände detta? Ska vi ha en till?


Det är fortfarande så svårt att föreställa sig att en liten krabat ska ansluta sig till vår underbara familj. Trots spark och bök i magen dagarna i ända. Jag har för mig att jag har läst att barnet sover 90 % av tiden i magen. Tjena. Krabaten är överallt och härjar mest hela tiden tycker jag. Mysigt, absolut. Så länge sparkarna inte riktas neråt...


Med sex veckor och sex dagar kvar till beräknat förlossnigsdatum står vågen på 80 kg. 12-13 kg upp än så länge med andra ord. Med Isac stannade vågen någonstans runt 94. Japp, det är sant. Men 14 kilo till på sju veckor? Jag tror och hoppas att jag inte når upp till samma siffra den här gången. Men den som lever får se! :)


Krabaten och jag v. 34


Nu ska jag alldeles strax hämta min lille skrutt på dagis.


Hej så länge!

Av Malin - 4 september 2012 20:02

Nya Sundstabadet fick högsta betyg av Isac och kusin E. Det blir definitivt fler gånger. Riktigt lugnt och skönt när vi var där så tidigt dessutom.

Efter lite bullfika följde vi med A o E hem för bullbak för A:s del och giffelbak för min del. Har länge velat pröva att baka gifflar med ost, skinka och tomat och idag var det alltså dags. Men degen höll på att hamna i soporna både en och två gånger. Efter att nästintill ha dubblat mjölmängden och fått hjälp från systeryster när tålamodet tröt så blev det rätt bra tillslut.

Nu ligger jag i soffan och orkar inte ens sätta igång datorn. Därav inlägg från mobilen. Badhus sliter på både stora och små! Men helt klart värt det!

Av Malin - 3 september 2012 20:59

Ja, det var statusen på krabaten. Rörlig, men med huvudet nere. Just nu i alla fall! :) Men magen växer som den ska och blodtrycket ligger stabilt. Dock ligger jag lite lågt vad gäller järnvärdet. Jag har legat på gränsen tidigare och nu har jag tydligen krypit under. Det kanske kan förklara varför jag har varit så trött den senaste tiden. Ska börja med järntabletter i morgon. Får se om det hjälper med lite tillskott! Krabaten är dock pigg. Hen bökar i magen så att hela datorn rör på sig.


För er som läste gårdagens inlägg kan jag meddela att min omvända taktik fungerade! Isac sov hela natten. När han vaknade i morse gick han runt ett par minuter i sitt rum innan han stängde sin egen dörr och kröp upp i sängen igen och kramade och pratade med sin vovve, snuttis och kanin. Godingen!


Den här veckan är det Linas matkasse som hälsar på igen.

Spaghetti med krämig köttfärssås. Gottgott.


I morgon väntar ett besök på nya Sundstabadet. Skulle gissa att det kommer passa Isac perfekt. Vi åker dit mellan nio och tio då rutschkanorna är avstängda och det därför är både billigare och lugnare. Ska bli kul att se hur det ser ut.


Nu ska jag hoppa i säng. Trött som sagt. Nattinatti.

Av Malin - 2 september 2012 20:52

Isac sover sött i sin säng. Sedan ett par dagar tillbaka har han somnat själv efter att vi har läst saga, släckt lampan och pussat godnatt. Lovely. Vi har i en veckas tid succesivt flyttat oss längre ut ur rummet för varje kväll och den metoden verkar ha fungerat och han ligger kvar i sängen. Fast i och med att jag skriver detta här så lär det väl det förändras i morgon.


Är det något jag har lärt mig under de här två åren så är det att så fort jag säger eller skriver att något går bra så ändras det direkt. Säger jag att Isac har sovit bra under en period så kommer en dålig period. Säger jag om någon frågar att; "nej, halsbrännan har inte varit så farlig än" då kommer den dagen efter o.s.v


Hmmm, undrar om det omvända fungerar. Isac har inte sovit en hel natt utan att komma in till oss på flera veckor. Kanske sover han hela natten nu då!? Det gjorde han i alla fall när moster A och hennes T och E sov här medan jag och Andreas istället intog deras lya och fick en kväll på tu man hand plus sovmorgon. Tack och bock i massor! Nu vaknade vi förvisso tio över sju, men lyckades dra oss i sängen i en timme. Men bara att få sitta och äta frukost i lugn och ro är lite lyxigt. Sedan längtade jag järnet efter vår gullunge.


Lördagkvällen hade vi över grannarna på middag efter att barnen somnat. Kvällen mörknade fort, men med tända ljus i uterummet blev det höstigt och mysigt.


Ljusen dekorerades med rönnbär. Passade till vår höstiga maträtt. Renskavsgryta med ris och äppelpaj till efterrätt.


Tunnbrödchips. Riktigt, riktigt gott.


Dagen idag har bjudit på lite shopping och familjehäng. Skönt med en lugn dag utan så mycket inplanerat.


Mina allra finaste pojkar. Älskar er. <3


Stolt liten kille.


Får lite hjälp av morbror.


Mellanmålet övervakas av Daisan.


Det kan ju hända att han tappar en bit...


Jag o vovvsan satt mest still och tittade på.


Ny vecka på ingång och ett besök hos barnmorskan väntar i morgon. Tre veckor sedan jag var där senast men det känns som i förrgår. Galet vad fort det går! Snart är det dags.


Hoppas ni har haft en härlig helg!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards