mochamanda

Alla inlägg under november 2012

Av Malin - 4 november 2012 22:07

För nu är livet så underbart.

I somras, på min systers bröllop, sa jag i talet till henne att vi trots våra olikheter alltid har haft en gemensam dröm. Drömmen om en familj. Vi har båda längtat efter att kunna åka på skidsemestrar tillsammans med våra familjer, laga massa god mat och mysa i mängder.

Idag när vi satt samlade runt bordet hemma hos oss, kände jag att vi var en bra bit på väg in i drömmen. Där satt vi, jag med Isac i knäet, Andreas med Lovis i famnen och A och T med deras E i knäet. Och det kändes så rätt! Det är det här vi har längtat efter. Och det behövs inte ens någon semester för att känna så. Livet är underbart. Här och nu. Mitt i vardagen.

Tack och godnatt. Nu är jag så trött att jag somnar och tappar mobilen mellan orden jag skriver! Dags att sova!? Ja, jag skulle tro det. Nattinatti och kramar från familjen. Kortet nedan är från igår kväll precis inne vi gick över till grannarna för en god middag.

Av Malin - 2 november 2012 20:12

Min utsikt från soffkanten. Underbara fredagskväll. Underbara familj! <3

Av Malin - 2 november 2012 12:51

Om allt fortsätter att rulla på så bra som det gör nu så ska jag, Andreas och Lovis på bröllop nästa lördag. Isac får vara hemma och busa med mormor och morfar vilket han med all säkerhet uppskattar mer än att sitta still i kyrkan och under en bröllopsmiddag.


Men som ni vet så är det alltid lika svårt att veta vad man ska ha på sig när man ska på ett bröllop. Lägg där till att du ammar och födde barn drygt två veckor tidigare. Hej, vad många alternativ det finns!? Jag får nog inse att jag inte kommer att vara snyggast klädd den kvällen. :)


De flesta klänningar som finns som är anpassade för att kunna amma är inte direkt festliga... Så jag tror mer på att hitta en '"vanlig klänning" som går att amma i. Spännande att hitta någon som sitter någorlunda smickrande dock... Jaja, jag får väl hålla vackraste Lovis framför mig hela kvällen. Och för övrigt är det ju bruden man ska titta på. Ingen risk att jag överglänser henne denna kväll i alla fall! :)


Nåja, nog om i-landsproblem. Jag vet att jag egentligen har det väldigt bra. Jag har spenderat förmiddagen med Lovis sovandes på mig. Tänk att hon efter bara en vecka är en så självklar del av vårt liv. Av vår familj. Någon jag aldrig kommer vilja vara utan. Därför berörs jag så starkt av det öde som drabbade en av deltagarna i amerikanska Biggest Loser, säsong 8. Jag kommer inte ihåg exakt hur hon sa det, men något i stil med: "För två år sedan hade jag ett perfekt liv. Jag hade min man, en femårig dotter och en nyfödd son på två och en halv vecka." Redan när hon säger "hade" börjar man ana oråd. Hon fortsätter sedan med att berätta att alla tre dog i en bilolycka och hon blev ensam kvar. Jag gråter en skätt varje gång jag tänker på det. Jag tänker inte ens försöka föreställa mig ett liv utan mina tre. Bara tanken är fruktansvärd och gör så ont. Nej, fy. Hur en del människor finner kraften att ta sig vidare, som Abby i Biggest Loser, är beundransvärt. Läs mer om hennes historia här.


Nu ska jag småpyssla lite här hemma medan Lovis sover för snart ska vi gå och hämta Isac. Pappan i familjen har vi släppt iväg på lite jobb idag så vi får klara oss på egen hand. Och det går finfint. Det blir nog förövrigt en tidig kväll ikväll. Isac kom in till oss vid fyra men kom aldrig till ro. Snurrade, bökade, pratade och snurrade lite till. Kvart i sex gav Andreas upp och gick upp med honom. Jag och Lovis kunde somna om och sova ett par timmar till. Men jag gissar att denna familj inte släcker lampan sist på gatan ikväll i alla fall.



Av Malin - 1 november 2012 21:10

De två översta bilderna är från idag. Långpromenad för mamma, Lovis o Daisy samt Isac som har sångstund i soffan med Daisy som ryggstöd!? Bilden nere til vänster är från Lovis första bad i förrgår. Totalt avslappnad. Nere till höger får Lovis en puss av Isac innan han ska till sängen. <3

Ikväll är jag lite för lat för att starta igång datorn, så det får bli ett kortare inlägg från mobilen istället. Förmiddagen bjöd, som jag skrev tidigare, på en långpromenad för tjejerna i familjen. Dryga fem kilometer tycker i alla fall jag kan klassas som långpromenad, såhär en vecka efter förlossningen. Pojkarna dumpade jag i lekparken under tiden.

Efter lunch passade vi på att städa medan de små sov. Dammsuga, byta sängkläder, städa badrum o.s.v Sedan bar det av till Barnens hus för köp av ett Isofix-fäste till babyskyddet innan det blev bus och mat hos mormor som passade kusin E.

Ja, fullt upp har det varit idag med andra ord. I alla fall för en nybliven tvåbarnsförälder. Därför sitter jag nu trött, men nöjd, nerkrupen under en filt i soffan och har precis ätit lite blåbär och glass. Sömnig, men ska avnjuta ett avsnitt av Hela Sverige bakar innan det blir sängen. Lovis ligger och myser med sin pappa. <3

Nattinatti till er

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards