mochamanda

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin - 10 juli 2013 00:30

Projekt "Rensa hus" fortsätter. Det vänds upp och ner på allt och städas och skuras. Sånär som på en hylla är det bara köket kvar som ska gås igenom här uppe. Sen är det bara hela källarplanet kvar... Men det är så befriande och för varje rum som avklaras blir vi bara mer och mer taggade att ta oss igenom hela huset.

Impulsiva och spontana som vi är blev det en plötslig ommöblering i barnrummet mitt i allt städande. Jag vill så gärna visa resultatet, men det får vänta tills jag har datorn i knät!

Nu ska jag försöka somna till ljudet av åska och regn medan Andreas städar undan det sista från kvällens rensning. Själv är jag bara så trött. Tack min fina för att du tar hand om det sista.

Nattinatti

Av Malin - 7 juli 2013 22:53

Eftermiddag och kväll har spenderatis i ljuvligt sommarväder på Bomstad. Underbart.


Av Malin - 6 juli 2013 22:12

I torsdags hade vi födelsedagsfirande här i familjen. Andreas fyllde år. Men nej, han fick ingen frukost på sängen. En åtta månaders bebis och en treåring rimmar dåligt med smörgås, juice och levande ljus i sängen. Men efter att ha blivit väckt med sång och paket fick födelsedagsbarnet sätta sig vid uppdukat bord i uterummet och han verkade rätt nöjd med det också!


Färska frallor, melon, kiwi, passionsfrukt, ekologiska vindruvor, ägg, wienerbröd med jordgubbar och diverse pålägg.

 


Efter en rejäl frukost tog vi tillsammans med farmor och farfar bussen till stan för att sedan hoppa på båtbussen mot Mariebergsskogen.



Busig kille på bussen

 




Killarna på ena sidan

 


Och tjejerna på den andra 

 

Nyklippt grabb, förresten.


Dagen avslutades på ett mycket trevligt sätt med släktträff i Skåre där vi bland annat fick träffa Lovis elva dagar äldre tremänning. Grillat med gott tillbehör och trevligt sällskap.


Isac och kusin E härjade som vanligt.


Nej, nu ska jag snart hoppa i säng. I natt har vi fint besök av just kusin E. Vi får se om vi mäktar med en tur till Bomstad imorgon när det ska bli så härligt väder även om det blir en liten extra utmaning med en tredje goding.


Nattinatti

Av Malin - 5 juli 2013 01:07

Klockan är ett och jag slänger in handduken. Projekt "Rensa huset" fortskrider, men det är så otroligt lite effektiv tid som kan tillägnas detta projekt på dagarna. Men just dessa småtimmar på kvällen/natten är ovärderliga, särskilt de tillfällen som Lovis sover bra. Då kan vi faktiskt få något gjort.

Dagen i övrigt har dock handlat ytterst lite om städning. Istället har vi firat älskade sambon/pappan i huset som fyllde år. Får se om vi inte kan knåpa ihop ett inlägg om det i morgon. Nu ska här sovas!

Nattinatti

Av Malin - 3 juli 2013 22:58

Igår fick papporna komma ut på en löptur medan mammor och barn bakade pizzadeg och kokade tomatsås. Sedan var det ombytta roller och mammorna fick springa medan papporna gjorde i ordning och grillade pizzorna. Vibörjar bli duktiga på det här med att grilla pizzor nu jämfört med första försöket.



Moster A, kusin E och ISac bakar pizzadeg.






Kusin E showar.

Kusinerna delade stol och åt pizza med god aptit. Lovis hejade på. Tripp, trapp, trull. Goa ungar.

Av Malin - 2 juli 2013 23:02

I fredags återförenades jag med ett gäng gamla VAIK:are på "Gatan där det händer" som gatan så fint har fått heta genom åren. Det vankades poolparty och förutom oss VAIK-föredettingar med en del respektive, fylldes gården med inte mindre än tio mini-VAIK:are (om jag har räknat rätt och då var det ändå en som saknades). Så såg det inte ut när vi spelade för några år sedan. Men vilken härlig syn det är med alla dessa underbara små.


För att vara ett poolparty var det dock rätt låg aktivitet i poolen, men jag och Isac bidrog med ett varsitt dopp i poolen i alla fall.

 





Grillat stod på menyn och till det en massa goda tillbehör. NamNam. Efterrätten var mitt ansvar och det tog jag på allvar! :)



Southern Chocolate Pie toppad med grädde och hackad daim.

 


Key Lime Pie. (Ska lägga ut receptet enligt önskemål vid tillfälle.)


Pavlova med rabarbercurd toppad med jordgubbar och vit choklad. För mig som endast har en elvisp är det lite kämpigt att göra maräng. En halvtimmes vispande för marängen, minst. Och sedan ytterligare tjugo minuters vispande för rabarbercurden. Men det var det värt. Mums.

Av Malin - 1 juli 2013 23:26

Efter fyra veckors arbetande på halvtid har jag nu gått på fem veckors semester/föräldraledighet. Inte så att jag känner ett gigantiskt behov av just semester, men däremot ett inte desto mindre behov av tid tillsammans med familjen. Med Andreas. Lite tid att hinna ikapp. Att sänka vattennivån och få plaska runt, istället för att nätt och jämt hålla sig över ytan med alla vardagliga ting.

Rensa, röja, städa står överst på listan närmsta veckorna. Men detta ska givetvis blandas upp med bad, lek och sommarmys i massor. Lite fjällvandring och allmänt fjällhäng blir det också lite senare.

Massor av passning av vår dotter lär det också bli. En rörlig liten krabat är hon allt. Jag vände ryggen till henne i några sekunder för att hjälpa kusin E som åkte rutschkana och vips var Lovis halvvägs upp i trappan på trädäcket. Jättekul att krypa i trappor tycker min åtta månader gamla tjej. Att plaska i vatten och att stå upp är också två roliga aktiviteter. Ännu bättre när dessa kan kombineras!

"Titta mamma, bara en hand!" Och i bakgrunden ser ni även trappan hon gärna kryper upp för.

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards