mochamanda

Alla inlägg under december 2012

Av Malin - 22 december 2012 21:52

Mer än 48 timmar har nu passerat och vi börjar så smått hoppas att vi faktiskt har klarat oss! Totalt tio av fjorton ur sällskapet har nu drabbats. Jag, Andreas och Lovis är alltså tre av de fyra som hållt oss undan denna omgång av magsjuka.

Men då samtliga av sällskapet var tilltänkta som julsällskap, förstår ni att julafton liksom inte blir som den var tänkt. Som det ser ut nu kommer vi fira denna julafton med oss själva. Kanske törs någon av mina bröder våga sig hit!?

Oavsett vilket vill vi ha julmat. Och då jag, inte helt oväntat, brukar ansvara för julgodis så har jag i princip aldrig deltagit i tillagningen av julmaten. Men det stoppar tydligen inte mig. Därför ska jag griljera skinka, tillaga revbensspjäll och göra potatisgratäng. Utöver det ska köttbullar rullas, prinskorvar stekas och ägg kokas. Fördelen med att vara ansvarig för maten är att jag får chansen att pröva nya saker på julbordet. Nyheter för i år är lax- och färskostterrin, krämig grönkål och en julig sallad innehållande bland annat päron, västerbottenost och granatäpple. Allt detta ska jag på något vis tillaga innan lunch på julafton. Däremellan skulle jag gärna hinna med att baka lite julgodis då det inte blev så mycket bakat i Sälen, av förklarliga skäl. Ordet "lagom" finns tydligen inte i mitt ordförråd. Inte heller uttrycket "Less is more".

God Jul på er!

Nedan: En printscreen från ICA:s app där jag hittade receptet på terrin.

Av Malin - 22 december 2012 21:08

Ja, det är vad storebror kallar lillasyster. Och här kommer en hög med bilder på lilla hjärtat. Finaste lillasyster.

Av Malin - 21 december 2012 13:49

Eftersom tid fortfarande finnes slänger jag in ett gäng videoklipp på Isac. Han gjorde premiärturen på skidor och tyckte att det var riktigt kul. Vi hade trott att han skulle hålla ut i sisådär fem-tio minuter, men icke. Han vägrade vända och skulle absolut inte åka vagnen. Det hela slutade med att vi knatade runt spåret på drygt två kilometer. Han gnällde inte det minsta utan åkte glatt på. Roligast var dock att åka racerfort med morfar i backarna.


Men att ramla är faktiskt också roligt.


Racerfort med morfar.

Åka däråt säger Isac bestämt. Ska absolut inte vända.


Dagen efter tog vi en lite kortare tur i skymningen. Lovis och kusin E satte vi i vagnen, utrustad med skidor, bakom Andreas. Isac hade kanske inte riktigt samma energi som dagen innan, men tyckte återigen att det var roligt. Dock kände jag mig osäker på att åka med Isac i backen. Andreas tvekade inte det minsta.


Varning utfärdas. Do not attempt this on your own...


Lite mörkt och suddigt. Men ner för backen kommer alltså Andreas med två barn i vagnen och en framför sig. är man uppväxt på skidor så är man.

Av Malin - 21 december 2012 13:15

Helt fantastiskt. Båda barnen sover. Samtidigt! Vi har hunnit packa upp, sortera tvätthögar och äta mat. Dock kvarstår sanering av bilbarnstol med mera. Andreas har tagit på sig den uppgiften. Tack älskling.


Isac sov hela natten och har druckit majsvälling och ätit smörgås utan problem idag. Märklig magsjuka i och med att han bara kräktes en gång. Men det är vi alla tacksamma för. Nu kvarstår det att se hur vi andra i familjen klarar oss. Åtta av fjorton i sällskapet har insjuknat på ett eller annat sätt och blivit mer eller mindre påverkade. Vaknar jag upp på söndag och mår bra så törs jag nog andas ut för egen del. Håll tummarna! Hårt! Och ännu hårdare för Lovis skull. Jag håller på att tvätta sönder händerna här hemma för att minimera spridningen.


Fast egentligen. Varför oroar jag mig för magsjuka? Jag borde istället oroa mig för att dö! Ja, för det är ju idag som världen ska gå under. Hmmm. Jag oroar mig nog mer för magsjukan ändå.


Nybadade kusiner som busar i soffan i Sälen. Tänk att det är betydligt närmre i ålder mellan Lovis och kusin E än mellan Isac och kusin E. Det är inte klokt vad de växer under första året!


Av Malin - 20 december 2012 22:32

Hemkomna från Sälen. Ja, vi har varit där sen i söndags och skulle egentligen ha varit där till på söndag. Men ett magsjukevirus började leta sig runt bland familjerna som var på plats och vi tänkte att vi skulle fly fältet innan det bröt ut även hos oss. Kändes liksom som en tidsfråga. Efter att bokstavligen ha slängt in grejerna i bilen kastade vi oss iväg på stående fot. Ingen tid att förlora! Dock startades resan för sent och en mil innan Stöllet tömde Isac hela maginnehållet över sig själv, bilstolen och en filt. Det tog liksom aldrig slut. Stackarn snyftade bedrövat efteråt och undrade vad som hände. Vi stannade och torkade bort det värsta men insåg att vi inte kunde byta om på Isac i tio minusgrader. Lyckligtvis var Stöllet och en toalett inte många minuter borta och vi kunde snart sätta på honom torra och rena kläder och tvätta oss själva.

Helt plötsligt känns fobier för offentliga toaletter inte lika obefogade. Men vad ska man göra!?

Medan Andreas städade bilen och Isac låg torr och ren på skötbordet var det någon annan som ville ha uppmärksamhet. Så efter en noggran tvätt och handsprit på det så ställde jag mig helt enkelt och ammade där inne på toaletten. What else to do? Liksom. Sedan var det bara att hoppa in i bilen och hålla tummarna. Och på något sätt kom vi hem utan fler olyckor. Tack. Tack. Tack. Lovis var dock rejält missnöjd emellanåt. Lillfingret brukar kunna hjälpa, men det kändes liksom inte läge att ge henne mitt just för tillfället!

Väl hemma har Isac fått sig ett bad, lite vatten och ett smörgåsrån och pladdrar för fulla muggar där nere i sovrummet med Andreas. Han verkar piggast av oss alla!? Lyckligtvis verkar det som att magsjukan har varit lindrig för de andra drabbade, men jag vågar inte hoppas att det är över för Isacs del. Han får hur som helst sova i källaren med Andreas så ligger jag och Lovis här uppe. Snälla, låt min lilla dotter slippa!!

Men man märker snabbt hur prioriteringen blir en gång som denna. 1: barnen, 2: barnen, 3: barnen, 4: barnen o.s.v Vi hamnar rätt långt ner på listan. Ska smyga ner o kika om Isac har somnat så att Andreas kan få i sig nåt att äta. Var mer än några timmar sen sist.

Isac var så go mitt i allt detta. Han såg så bedrövad ut där han satt nedsölad i bilen. Jag förklarade att det inte var någon fara och att vi skulle torka. Ingen fara upprepade han sedan för sig själv ett flertal gånger. Ingen fara. När han sedan låg ren på skötbordet på Stöllet fick jag stoppa mig själv från att ge honom en puss. Älskade goding. Hoppas du blir frisk snabbt så att jag får pussa på dig igen!

Ja, så är läget med oss i alla fall. Hoppas ni andra är friska och krya. Kram och godnatt

Av Malin - 20 december 2012 00:20

Klockan har precis passerat midnatt och det verkar som min lilla smula här bredvid börjar komma till ro. Vi har haft två riktigt bra nätter i rad där hon har sovit fem timmar i sträck. Gillas! Hoppas på upprepning.

Kvällen har spenderats framför filmen "Den vita massajen". Jag har nyligen läst böckerna (ja, jag vet, jag är några år efter) och var nyfiken på filmen. Men med boken i färskt minne kändes filmen mest som en snabbspolning av boken. Jag hade full sjå att försöka förklara och utvidga historien från boken för Andreas som satt bredvid. Men det var intressant att se hur väl mina inre bilder som jag byggt upp från boken stämde med verkligheten, vilket de gjorde förvånansvärt bra. Eller ja, den verklighet som filmen visar upp i alla fall! :)

Med det så tackar jag för mig och hoppas ni har en bra vecka såhär inför julafton. Själv är jag klar med alla julklappar sånär som på en klapp till vår traditionella julklappslek. Gött.

Avslutar med en bild på vår julgran som vi fick på plats för snart en vecka sedan. "Bara titta, inte dra" säger Isac när han pekar på julgranskulorna. Efter att nästan ha rivit ner hela granen över sig lärde han sig det.

Nattinatti

Av Malin - 16 december 2012 23:14

Tittar in för ett snabbt litet hej medan skruttan äter sig till sömns. Har just haft en lång diskussion med min syster om pepparkaksgubbar, dockor i Kalle Ankas jul, chokladbollar med mera. Skulle gärna skriva av mig i den frågan, men dock inte från mobilen som jag skriver från ikväll. Kan dock konstatera att jag har en klok syster och världen skulle vara bra mycket bättre om fler tänkte som henne!

Prövar att klistra in en länk här och hoppas att det fungerar. Tänkvärda ord som jag önskar att fler tar del av!

http://carnebro.se/blogg/internet/tintin-pepparkaksgate-och-disney-rena-tomteverkstan/

Av Malin - 12 december 2012 21:47

Ja, det är jag det. Och ni som inte tycker om bajs och kiss kan sluta läsa nu. För idag gjorde Isac både och på pottan. Sedan betraktade han sedan nöjt hur mamma tömde pottanns innehåll i toaletten. "Hejdå kiss, hejdå bajs" sa Isac och vinkade ner i toaletten. Världens finaste goding. Än är det en bit kvar till ett liv utan blöjor. Men han börjar fatta poängen!


Imorgon bitti är det luciatåg och grötfrukost på Isacs dagis för barn och föräldrar. Det ska bli så mysigt. Under dagen/kvällen ska det pyntas julgran som Isac var och inhandlade idag med sin pappa. Julklappar ska slås in också. Tema jul i morgon med andra ord.


Pojkarna i familjen redo för julgransjakt.


Nattinatti

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards